onsdag 3. april 2013

På nye eventyr

Gruppeoppgaven spiser opp hver eneste dag for tiden, og selv om min gruppe enda har en lang vei å gå begynner jeg å se lyset i enden av tunellen. I går leverte jeg og min gruppe levere inn første utkast til seminarlederne, i morgen får vi kommentarer på den. Videre blir det nok enda noen hektiske dager med skriving frem til tirsdag neste uke.

Den siste uken har likevel vært passe innholdsrik; forrige helg dro jeg og fem andre til sentrum for å leie oss tre scootere for å dra på roadtrip. Jeg satt bakpå med Stine og vi kunne ikke annet enn å smile konstant, med vinden i håret der vi var omringet av indisk natur. Vi kjørte til Auroville og kjørte rundt på de minste veier helt til solen lå lavt og vi kjørte inn mot byen og trafikken igjen. I løpet av turen fikk de tre av oss som ikke kunne kjøre scooter prøve, og etter vi hadde kjørt hjem prøvde jeg også å kjøre alene en liten runde i den franske bydelen hvor vi bor. Jeg er kjempegira på å kjøre mer! Vi var ikke helt klare til å gi fra oss scooterene allerede da vi var tilbake, så da vi kom på at de hadde sagt vi måtte levere senest ni behold vi de gladelig et par timer til. På kvelden var det tid for fest på hustaket til Majson Raja, et av studenthusene, så da kjørte vi like gjerne scooter med sminke og festklær, leverte de fra oss 500 meter fra Majson Raja og brukte hele kvelden på å snakke om hvor gøy det var å kjøre scooter.
 For ei uke siden var det tid for å hilse på våren. Her i India feirer de Holi for å velkomme våren; man kaster fargestøv på hverandre for skapelse og fornyelse og fargene skal, i følge wikipedia, symbolisere at det skal bli et friskt år med et mangfold av fargerike planter. Det feires hovedsaklig i Nord-India, men det var også noen eventer hvor det ble feiret Holi i Pondicherry også. Vi dro ut på en strand femten minutter nordover med rickshaw, alle var hvitkledde med hvite klær vi hadde kjøpt en halvtime tidligere, i handlenettet var det mange poser med fargepulver og ei flaske vann. Det første som traff oss da vi kom var en gjeng indere, hvor kanskje ti av de angrep hver og en av oss med rødmaling som de hadde i hendene som de gnidde i ansiktet på oss, for så å klemme oss og si "Happy Holi!!". Ikke en flekk av klærna eller huden skulle være hvitt, alt skulle bli dekket i farger. Ettersom vi var på ei strand badet alle i havet med klærne på, før vi kom opp og ble angrepet enda mer.

Sånn så vi ut da vi kom hjem..
På lørdag sa ryktene at det var Sensation White rett ved der vi bodde. Vi tok det hele med en klype lol, som Åste så fint kalte det, tok på oss hvite klær (for andre gang den uka) og etter et lite vorspiel på hustaket vårt gikk vi bort til lokalet hvor festen skulle være. Ble overrasket av en skyhøy pris i inngangen, men lot det gå og hadde den morsomste utekvelden jeg har hatt på lenge, noe jeg tror hele husgjengen kan si seg enige i. Det var dansegulv, over hundre folk, gøy musikk fra DJene og det hele toppet seg da de spilte "Snakke litt" med Admiral P (uten at noen av oss nordmenn ba om det). Hvem vet, kanskje Admiral P er poppis i India, vet ikke om det er mest trist eller morsomt. Nå er det hardkjør på gruppeoppgave i ei uke til før vi har noen fridager før vi reiser herfra.

White sensation illustrert med mobilbilde

1 kommentar: